Nimeni nu se multumeste cu averea pe care o are, dar fiecare e multumit de inteligenta sa.

 

Tolstoi

 

Daca vrei sa vezi foarte departe, trebuie sa incerci necontenit sa urci cat mai sus.

 

 

Constantin Brancusi

 

Recunoasterea necunoasterii este conditia cunoasterii.

 

 

anonim

Cel mai mare obstacol in a invata ceva nou, este sa crezi ca stii deja acel ceva

 

 

filosofie Zen

Succesul inseamna sa mergi din esec in esec fara sa-ti pierzi din entuziasm 

 

 

Winston Churchill

 

Nu suntem curiosi decat in masura in care suntem instruiti 

 

 

proverb francez

 

Invata plangand si vei castiga razand 

 

 

proverb portughez

 

FIRST - FInancial seRviceS EQF Translators in EU
Cadrul European al Calificarilor (EQF) actioneaza ca un instrument pentru cresterea nivelului de intelegere a calificarilor nationale in Europa, promovand mobilitatea fortei de munca si facilitarea procesului de invatare pe tot parcursul vietii

Proiectul FIRST (FInancial seRviceS EQF Translators in EU) s-a nascut dintr-o credinta puternica in potentialul urias al beneficiilor de lunga durata pe care Sistemul European al Calificarilor (EQF) il poate aduce in sectorul serviciilor financiare in Europa.

Sectorul Serviciilor Finaciare necesita o reconfigurare clara in noul context economic si, in acelasi timp, sa-si valorifice noile competente aparute.

Pentru ca toate acestea sa fie posibile, se impune ca invatarea in cadru non-formal sau informal sa fie recunoscuta. De asemenea, este necesara promovarea si recompensarea competentelor dobandite la locul de munca si crearea de noi oportunitati pentru cresterea mobilitatii fortei de munca in acest sector.

Instrumentul cheie pentru atingerea acestor obiective consta in aplicarea si promovarea EQF pentru redefinirea calificarilor si crearea de calificari bazate pe competente, in sectorul serviciilor financiare.

DESCARCA Brosura de prezentare
                             FIRST Brochure_enEQF va fi interpretat printr-un set de descriptori si exemple concrete referitoare la practica sectoriala pentru a facilita adoptarea si intelegerea acestuia si, totodata, pentru a motiva furnizorii de calificari sa aplice sistemul EQF pentru noile lor calificari.

Proiectul se adreseaza sectorului serviciilor financiare, insa abordarea sectoriala pentru popularizarea si utilizarea sistemului EQF este relevanta pentru toate celelalte sectoare.

In acelasi timp, proiectul FIRST va crea o legatura stransa cu Sistemul National al Calificarilor pentru a promova o cooperare pozitiva si pentru a gasi si impartasi cele mai bune solutii.

Intensa activitate de diseminare care isi propune sa popularizeze EQF si instrumentele sistemului financiar ale translatorilor EQF vor crea o retea la nivel European care va reprezenta o oportunitate concreta pentru adoptarea sistemului EQF pe scara larga.

DESCARCA
FIRST Presentation_en
FIRST–Diseminare_ro
FIRST-Disemination_en

Inapoi