Membrii fondatori
și

Finanțarea prin piața de capital și admiterea la tranzacționare la bursă

DATĂ SUSȚINERE CURS: 11 octombrie, 2024

OBIECTIV

Cursul va prezenta piaţa de capital în general, cu tendinţele actuale înregistrate la nivel internaţional şi local, rolul şi principalele functionalităţi ale acesteia, mecansimele de piaţă ce pot fi utilizate de către societăţi pentru a atrage finanţare, procesul de admitere la tranzacționare, beneficii și provocări, potrivit legislaţiei aplicabile acestui domeniu de activitate. Cursul va aborda pentru ambele perspective ale celor care interactioneaza in principal cu piaţa bursieră, respectiv societăţile care se pot lista și investitorii care pot investi în instrumente financiare ale societăţilor listate.

GRUP ŢINTĂ

Cursul se adresează antreprenorilor, acționarilor, membrilor consiliilor de administraţie, membrilor conducerii executive, consilierilor juridici, directorilor economici şi financiari ai societăților, precum şi tuturor celor interesaţi să aprofundeze subiectul finanțării prin piața de capital și admiterea la tranzacționare la Bursă, precum şi angajaţilor direcţiilor din bănci şi alte instituţii financiare, care desfăşoară activităţi din zona pieţei de capital.

Imagine de ansamblu și tendințele la nivel global și în România al piețelor de capital:

  • Concepte de bază
  • Funcții, componente și evoluție
  • Grupuri bursiere la nivel mondial
  • Cadrul legislativ aplicabil și Integrarea în UE
  • Indicatorii macro-bursieri
  • Indicii bursieri

Investiţiile din perspective diferite: emitent şi investitor

  • Concepte de bază și direcții de investiții
  • Mituri ale listărilor la Bursă și ale investițiilor bursiere
  • Ofertele de instrumente financiare și pregătirea lor
  • Piețele administrate de Bursa de Valori București
  • Etapele procesului de listare
  • Cerințele post-listare și comunicarea cu investitorii
  • Guvernanța corporativă la Bursa de Valori București

Perspectivele de dezvoltare ale pieței de capital din România

  • Strategia națională a pieței de capital
  • Educația financiară – pilon important în susținerea și promovarea pieţei de capital

nnnnnn

LECTOR

Ileana BOTEZ, Șef Departament Admitere la Tranzacționare și Coordonator program de educație financiară Fluent în Finanțe din cadrul Bursei de Valori București, doctorand în Finanţe, are peste 30 de ani de experiență în piața de capital, cu o pregătire economică și juridică, activând ca și trainer la Bursă din anul 1995, precum și o solidă experiență corporativă în domenii precum admiterea la tranzacționare, relația cu Consiliul de Administrație și cu acționariatul Bursei,  marketing, relații publice și relații internaționale, guvernanță corporativă. Este formator autorizat, cu peste 29 ani de experiență în organizarea de programe de pregătire, precum și ca lector, cu experiență de membru în consilii de administrație sau consilii directoare în diverse asociații profesionale ca PWN România, Asociația Administratorilor Independenți. De peste 8 ani este implicată activ ca voluntară în mai multe asociații, unde este și mentor. În anul 2016 a organizat și lansat primul program pilot dedicat pregătirii de membri în Consiliile de Administrație din România în cadrul asociației PWN România.

DURATA ŞI PERIOADA DE DESFĂŞURARE A CURSULUI

Cursul se desfăşoară pe durata a 8 ore (o zi).

11 Octombrie 2024, orele 09:00 – 17:00

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere. O puteţi descărca de aici şi, după ce o completaţi, o puteţi transmite responsabilului de curs, pe e-mail.

Cursul se va organiza ONLINE, pe platforma Zoom.

La finalul cursului, participanţilor li se va transmite pe email suportul de curs şi certificatul de participare, emis de IBR (sub egida membrilor fondatori: BNR şi ARB), cu 7 credite de dezvoltare profesională continuă (CPDs), în termen de maxim 2 saptamani de la data cursului. Certificatul in format fizic poate sa fie ridicat de la sediul IBR, str. Negru Voda nr. 3, Bucuresti, sector 3.

Pentru tariful cursului şi alte detalii vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin e-mail.

PERSOANĂ DE CONTACT:

Alina IONIŢĂ BURLACU Training Specialist; Mobil: 0749.011.331, e-mail: alina.ionita@ibr-rbi.ro